Párperces

Párperces

Imádság

2021. szeptember 28. - Párperces

 „…felment a hegyre imádkozni.”

/Márk evangéliuma 6,46/

 

Tovább

TÚLPARTI TÖBBLET

2021_05_23_fulop_lajos_balatoni_tulpart_2021_05_12.PNG

Fülöp Lajos festőművészre emlékezve
 

„Több az élet!” (Lukács 12,23)

Fülöp Lajos festőművészt pünkösd napján hívta haza az Úr, nyolcvankét évesen. Éppen a pünkösdi istentiszteletre és úrvacsorára készült, már öltönyben, amikor megállt a szíve. Egy órával az istentisztelet előtt szólított el az Úr. A Balaton, a Bakony elismert festője volt, aktív éveiben tanár, szakfelügyelő, iskolaigazgató, valamint a Veszprém Megyei Pedagógiai Intézet munkatársa.

Tovább

JÖJJ, VIGASZTALÓ LÉLEK!

2021_05_12_fulop_lajos.PNG

„Ha tehát van vigasztalás Krisztusban…” (Filippi 2,1)

Isten Lelke valóságos vigasztalást ad. A Szentlélek Jézus Krisztus megváltó halálát és feltámadását teszi élővé és hatóvá. Jézus azt ígérte, hogy valóságos vigasztalást, azaz megoldást, megváltást ajándékoz az embernek (János 16,7). Ez a megoldás, a Jézus Krisztusba vetett hit által, már a miénk. Maga a krisztusi vigasztalást megragadni képes hit is a Szentlélek ajándéka. Ugyanakkor éppen a józanság Lelke figyelmeztet minket arra, hogy ez a krisztusi megoldás csakis „túlnan” teljesedik majd ki. Enélkül a végső, történelmen túli reménység nélkül nincs keresztyén hit, üzenet és szolgálat; de ez a reménység képes a földi élet minden percét is – körülményektől függetlenül – megvigasztalni. Egyház nincs eszkatológia nélkül. Enélkül csak fárasztó és nyüzsgő pótcselekvések sora között sínylődünk. Pál apostol erről az állapotról azt írja, hogy üres, hiábavaló, értelmetlen, hamis, elveszett (1Korinthus 15,12–20). De éppen az az evangélium, hogy nem ilyenek vagyunk, a feltámadott Krisztusban. Jöjj, vigasztaló Szentlélek!

Tovább

Kéne egy világszám

circus_hungarius.jpg

Hobo, Földes László „Circus Hungaricus” című albuma 2009-ben jelent meg. A művésszel nemrégiben olvasott interjú után ismét meghallgattam ezt a lemezt. Megvallom, ha tehetem, egyre inkább már csak komolyzenét hallgatok, de az egykori „könnyűzene” nagy öregjeit – fiatalságom meghatározó alkotóit – ma is nyomon követem. Akkoriban esemény volt minden bakelit album megjelenése. Több tekintetben áttörés volt, amikor Hobo együttesének legelső bakelit korongja megjelenhetett.

Tovább
süti beállítások módosítása