Párperces

Párperces

JÓRA FORDÍTOTTA SORSUNKAT

2023. június 08. - Párperces

Jóra fordította sorsunkat

 

„Mikor jóra fordította Sion sorsát az Úr, olyanok voltunk, mint az álmodók.” (Zsoltárok 126,1)

 

Háború dúl a szomszédunkban, világméretű feszültségek bizonytalanságaiba taszítva az életünket.

Életmentő szükségünk van arra, hogy meghalljuk a mai igevers üzenetét: Jóra fordította sorsunkat az Isten!

Ez múlt idő. Isten, egyszülött Fia által egyszer s mindenkorra jóra fordította sorsunkat, hiszen aki megszületett az első karácsonyon, az feltámadott a halálból, legyőzve bűnt, betegséget, halált, a gonosz minden háborúskodó hatalmát. Ez az evangélium: Jóra fordította sorsunkat az Úr! Hatalmas dolgot tett velünk az Úr!

A jelenben ez tény – jóra fordította sorsunkat az Úr – boldog reménységet ajándékoz nekünk mindenkor. A jelen kérdései, kétségei, bizonytalanságai között csakis ezzel a reménységgel érdemes élni, amely örök jövőt ígér. Az örökkévalóságra tágas jövő isteni gazdagsága tölti meg a beszűkült jelent ezzel a múltbéli eseménnyel: Jézus Krisztusban jóra fordította sorsunkat az Isten.

Olyan ez az isteni jóra fordító kegyelem, mint a vonat számára a váltó, amely helyes irányba tereli a szerelvényt, nehogy holtvágányra fusson, vagy belerohanjon egy másik szerelvénybe.

Jóra fordította sorsunkat az Úr.

 

Imádkozzunk!

Adj békét Urunk! Te, aki a történelem Ura vagy, vess véget a háborúnak! Adj békességszerző bölcsességet a világ vezetőinek, és tégy bennünket is a magunk helyén a krisztusi békesség eszközeivé!

Ámen.

 

(Elhangzott a Kossuth Rádióban: 2023. február 24., – leírva: 2023. január 18., – blogon közzétéve: 2023. június 8., – illusztráció: Nohab esőben, 2022. július 30.)

A bejegyzés trackback címe:

https://parpercesek.blog.hu/api/trackback/id/tr9418142206
süti beállítások módosítása